BAS BONGERS

IK BEN BAS BONGERS, KUNSTENAAR MET PASSIE, ZONDER SCHILDEREN ZOU IK NIET COMPLEET ZIJN.

Wij delen dezelfde passie. Kunst. Ik ben dan ook heel enthousiast, dat ik je, door je mee te nemen in mijn artistieke wereld, kennis mag laten maken met al het moois dat ik te bieden heb. Op zoek naar unieke moderne kunst ben je hier aan het juiste adres. Verschillende stijlen ontmoeten elkaar in de wondere wereld die Babo Arts heet.

WIE IS BABO ARTS?

Babo, een samenvoeging van zowel mijn voor-, als achternaam: Bas Bongers. Babo klinkt toch veel mooier – zeker voor een kunstenaar. Ooit bedacht door een klasgenoot in de brugklas, zou ik niet kunnen vermoeden dat ik er ooit mijn bedrijf naar zou vernoemen. Als kleine kwajongen en opgroeiend in een groot gezin was het nooit saai. Na mijn opleiding aan de middelbare school zonder al te veel moeite te hebben afgerond, moest ik een vervolgopleiding voortzetten. Dit is uiteindelijk een commerciële opleiding geworden. Deze opleiding kwam mij ook goed van pas bij mijn weekendbaan bij een groothandel. Het was hier, waar ik overigens nog steeds werk, dat ik mij in kunst ben gaan verdiepen en de liefde voor de kunst heb ontdekt.

De kernactiviteit van deze groothandel is het verkopen van decoratiematerialen gebaseerd op de stijlstromingen uit het verleden: barok, art nouveau etc. Omdat ik dus veel in aanraking kwam met reproducties van vroege meesters zoals Rubens en Rembrandt, om er maar een paar te noemen, ben ik op een gegeven moment een boek gaan kopen over deze vroege meesters. Hierin stonden ook afbeeldingen van werken van recentere kunstenaars. Een van deze was Jackson Pollock. Mijn interesse was gewekt en de rest is geschiedenis!

ZONDER HET SCHILDEREN ZOU IK NIET COMPLEET ZIJN

Nu ik dus wist van het bestaan van Jackson Pollock was ik gefascineerd door zijn manier van schilderen. Alhoewel het nog een aantal jaar zou duren voor ik zelf aan het schilderen begon, is daar het zaadje geplant voor mijn latere passie. Ik was dus gegrepen door het abstracte werk en ben over dit thema meer boeken gaan kopen. Uiteindelijk is mijn passie naast het schilderen, ook het verzamelen van (veelal) kunstboeken geworden.

Door het vele lezen en bekijken van werk kwam ik steeds meer te weten over andere grote meesters. Een van deze was Gerhard Richter. Gaandeweg heb ik mijn eigen stijl weten te creëren door het combineren van onder andere de stijlen van eerdergenoemde schilders. Experimenteren met passie en niet opgeven. Ik mag wel zeggen dat het schilderen een groot deel van mijn leven is geworden en dat ik het niet meer kan voorstellen zonder.

EEN PAAR
BEOORDELINGEN VAN MIJN WERK

Dynamic, energetic and powerful would best describe the work of the prolific Dutch artist Bas Bongers. His relentless approach to perfecting his craft and his passion for evolving his creative practice is both inspiring and humbling. It was an honour to feature Bas’ work in Curatorial Volume.1, Leaders in Contemporary art, and I look forward to paying close attention to the development of his artistic career. 

SIN-COL-Capsule-Books-1

Kayle Whitham

Creative Director of Capsules Book

It was an absolute pleasure to work with Bas. His abstract art is very impactful and looks fantastic in our magazine.

logo-v2

Julia Millen

Features Editor, Abode2