BAS BONGERS

IK BEN BAS BONGERS, KUNSTENAAR MET PASSIE, ZONDER SCHILDEREN ZOU IK NIET COMPLEET ZIJN.

Wij delen dezelfde passie. Kunst. Ik ben dan ook heel enthousiast, dat ik je, door je mee te nemen in mijn artistieke wereld, kennis mag laten maken met al het moois dat ik te bieden heb. Op zoek naar unieke moderne kunst ben je hier aan het juiste adres. Verschillende stijlen ontmoeten elkaar in de wondere wereld die Babo Arts heet.

WIE IS BABO ARTS?

Babo, een samenvoeging van zowel mijn voor-, als achternaam: Bas Bongers. Babo klinkt toch veel mooier – zeker voor een kunstenaar. Ooit bedacht door een klasgenoot in de brugklas, zou ik niet kunnen vermoeden dat ik er ooit mijn bedrijf naar zou vernoemen.

Als autodidactisch kunstenaar ben ik op ontdekkingsreis gegaan in de wereld van de moderne abstracte kunst en heb door te proberen, te falen, en uiteindelijk te slagen, een eigen stijl ontwikkeld. Dynamisch en levendig zijn twee termen welke zeker van toepassing zijn op mijn werk. Inspiratie haal ik uit alles om mij heen. Vooral de natuur levert prachtige kleurencombinaties. Vergane materialen zoals verweerd hout of een roestig hek zijn zeer zeker een bron van inspiratie. Ook mijn andere passie, de ruimte met al zijn ongelofelijke creaties, is een onuitputtelijke bron.

Zoals je gaat ontdekken, bestaat mijn werk uit een paar bekende stijlen. Zo is er action painting van mijn allergrootste voorbeeld Jackson Pollock. Deze held heeft mij geïnspireerd en het is dankzij zijn prachtige kunst, dat ik zelf ben gaan schilderen. Verder is Gerhard Richter een groot voorbeeld voor mij. Het combineren van stijlen en technieken is iets wat vaak terugkomt in mijn werk. Dit reflecteert het alledaagse – een geweldige smeltkroes waarin juist de diversiteit zorgt voor het aantrekkelijke.

ZONDER HET SCHILDEREN ZOU IK NIET COMPLEET ZIJN

De wisselwerking van kleuren, het gebruik van verschillende lagen, dit zijn de ingrediënten voor een prachtig werk. De kleuren zorgen dat het werk in harmonie is. Ondanks de ogenschijnlijke entropie, is het in balans en vormt een duidelijk geheel. Soms kost het me vele lagen, vele flacons verf en meerdere dagen voordat ik tevreden ben over een resultaat. Toch kan het dan nog voorkomen dat ik het geheel besluit over te verven. de onderliggende laag is dan vaak nog gedeeltelijk zichtbaar vanonder de nieuw aangebrachte laag. Dit geeft vaak een prachtig effect en direct diepte in het werk.

het gebruik van verschillende soorten verf, en het vele experimenteren, stelt mij in staat deze diversiteit aan werken aan je te kunnen presenteren. Mijn nieuwsgierige aard zal mijn drijfkracht zijn te blijven ontdekken, te proberen en te falen, maar uiteindelijk te slagen, en kunst te blijven maken.

EEN PAAR
BEOORDELINGEN VAN MIJN WERK

Dynamic, energetic and powerful would best describe the work of the prolific Dutch artist Bas Bongers. His relentless approach to perfecting his craft and his passion for evolving his creative practice is both inspiring and humbling. It was an honour to feature Bas’ work in Curatorial Volume.1, Leaders in Contemporary art, and I look forward to paying close attention to the development of his artistic career. 

SIN-COL-Capsule-Books-1

Kayle Whitham

Creative Director of Capsules Book

It was an absolute pleasure to work with Bas. His abstract art is very impactful and looks fantastic in our magazine.

logo-v2

Julia Millen

Features Editor, Abode2